ZICH “THUIS” KUNNEN VOELEN MET PLN…

Zoals jullie wellicht hebben vernomen gedurende de PLN Infodag 2015, zijn wij achter de schermen bezig met het vergroten van rechtsgelijkheid voor PLN-patiënten en/of mensen met een andere genetische mutatie.

Hypotheek en PLN

Wij horen veel berichten over mensen die niet weten of zij zich moeten laten testen op PLN, omdat dat mogelijk gevolgen kan hebben voor een latere hypotheek of verzekering. Aangezien het moeilijk is om eigenaar te worden van een huis zonder hypotheek is dat natuurlijk een gegronde angst. Echter vinden wij deze angst dusdanig kwalijk dat wij gaan proberen om meer rechtszekerheid te creëren voor PLN-patiënten. Wij hopen dat, als er geen reden meer is tot afwijzing van hypotheek en verzekering, meer mensen zich zullen laten testen op PLN. Op deze manier krijgen wij een beter beeld van de ziekte en zullen degene die daadwerkelijk het PLN-gen hebben, beter beschermd zijn door middel van cardiologische controle etc.
Dit is natuurlijk een mooi streven voor onze patiëntenvereniging, maar dit kan niet worden bereikt zonder jullie hulp!JURIDISCHE HULP NODIG?
Om een zaak op te bouwen, hebben wij ervaringen en gedocumenteerd bewijs nodig van mensen die daadwerkelijk zijn afgewezen voor een hypotheek en een verzekering.
Dus bent u al eens benadeeld vanwege uw genetische afwijking, of heeft u in het verleden de afwijking moeten verzwijgen tegenover de verzekering en hypotheekverstrekker (wat overigens ook begrijpelijk is, wij oordelen niet) mail dat dan naar ons.

Deze mails zouden wij graag zo compleet mogelijk ontvangen, alle communicatie, dus ook ingescande brieven en wellicht een kleine samenvatting van de mondelinge afspraken.

 


VOOR U ALS PLN-PATIENT…
Van degene die hebben verzwegen bij de verzekering / hypotheekverstrekker dat het PLN-gen in de familie speelt, hoeven wij geen documentatie te ontvangen. U kunt het slechts aangeven met een klein verhaaltje waarom u zich geforceerd voelde deze informatie achter te houden. Deze data zal hoogst vertrouwelijk mee om worden gegaan en u hoeft niet bang te zijn dat de verzekeraar / hypotheekverstrekker hier aan komt.
De reden dat wij deze data interessant vinden, is om de rechter in te laten zien dat verzekeraars / hypotheekverstrekkers een rechtsklimaat creëren, waarbinnen mensen met een genetische afwijking die uitstekend functioneren in een groot deel van de gevallen, geforceerd worden om deze afwijking verborgen te houden of zich niet laten testen, om maar enige vorm van rechtsgelijkheid te ontvangen. Dit is een vorm van repressie.

Staat u op het punt om een nieuwe verzekering en/of hypotheek af te sluiten?… documenteer dan ALLES: zowel mondelinge- als schriftelijke communicatie. Om een collectieve rechtszaak aan te gaan hebben wij een zo compleet mogelijk dossier nodig!

Wij hopen dat jullie net zo gemotiveerd zijn als wij, om dit probleem grondig aan te pakken! Een update naar aanleiding van de ingezonden stukken volgt snel. Houd onze website en forum in de gaten!

 

Geef een reactie