STYRKEPRØVEN 2018: DE ULTIEME UITDAGING

… Wij hebben net een fantastische fietstocht achter de rug waarbij de teamgeest belangrijk is… dit hebben we echt met z’n allen gedaan!…“, aldus Dr. Y. Appelman (VUmc) bij het ESC Congres in augustus 2017 nadat zij met 8 andere cardiologen ca. 1.600 km van Maastricht naar Barcelona aflegde om geld in te zamelen voor fundamenteel onderzoek naar de genetische PLN-mutatie. Deze prachtige fietsactie, mede-gefinancieerd door de Hartstichting en onze Stichting PLN, heeft dankzij jullie allemaal geresulteerd in een geweldige bijdrage… van ruim €35.000!

The team spirit goes on in 2018…

Om de zoektocht naar PLN verder uit te stippelen, heeft een groep cardiologen nu al besloten volgend jaar weer een sponsoractie te gaan doen: dit keer willen zij de ultieme uitdaging aangaan van de “Styrkeprøven” in Noorwegen!Officiële website van Styrkeprøven (Engels)

Van 15 tot 17 juni 2018 zal de 52e editie van deze prestigieuze fietstocht in Noorwegen plaatsvinden. Sinds 1967 is de “Den Store Styrkeprøven” één van de bekendste lange afstandstochten van Scandinavië en wordt rond de midzomer-dag en -nacht georganiseerd waarbij het ’s nachts maar 2 uur donker is. Tussen 1967 en 2015 hebben maar liefst 106.000 deelnemers het parcours van Trondheim naar Oslo gereden.

Dé monsterrit van één dag!

Duizenden deelnemers, waaronder de nieuwe groep cardiologen, zullen volgend jaar deze helse tocht van 543 km fietsen… en dit op één dag! Vanuit het noorden (Trondheim) naar het zuiden (Oslo) zullen zij dit ultieme parcours met een hoogteverschil van 3.627 m rijden langs sprookjesachtige fjorden en uitdagende bergen.

Een warm hart toedragen

De fysieke en mentale slag van deze enthousiaste cardiologen is ondergeschikt aan het doel: geld inzamelen en naamsbekendheid geven aan de hartspierziekte PLN die meer dan duizenden gendragers in Nederland raakt. De opbrengst van deze nieuwe fietstocht 2018 in Noorwegen zal volledig ten goede komen aan uitgebreid onderzoek naar de PLN-genmutatie en een mogelijke behandelmethode van deze hartspierziekte.

Neem contact met ons op!

OPROEP: BN’er gezocht!

Om veel publiciteit te geven aan deze uitdagende fietsactie 2018 en hierdoor zoveel mogelijk geld te kunnen inzamelen voor verder onderzoek naar het PLN-gen willen wij een oproep aan jullie doen:

HELP ons om een bekende Nederlander (BN’er) te vinden die zowel als deelnemer en als gezicht van deze sportieve sponsoractie zou willen/kunnen zijn! Aarzel niet contact op te nemen met onze Stichting PLN voor meer informatie.

Steun en sponsor ook deze fietsactie!

  GEEF gendragers een betere toekomst…

Via ons online formulier kan je een eenmalige of periodieke donatie doen.
Het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan uitgebreid onderzoek naar PLN.

Steun de fietsactie "Styrkeprøven" 2018!