STEUN ONZE FIETSACTIE!

Negen cardiologen, de Hartstichting en onze Stichting PLN slaan de handen ineen om samen nog meer PLN-onderzoek mogelijk te maken. Om inzicht te verschaffen in het werkingsmechanisme en beloop van de PLN hartspierziekte is de volgende sportieve fietsactie georganiseerd: van 19 tot 26 augustus zullen 9 cardiologen op de fiets stappen om maar liefst 1.600 km af te leggen vanaf het startpunt Maastricht tot de finish in Barcelona!

Steek hen een hart onder de riem!

Onder begeleiding van Koos Groenendaal, ploegleider en oud-renner, gaan jonge arts-onderzoekers en cardiologen van o.a. het UMC Utrecht en het VUmc de uitdaging aan. Gedurende 8 dagen gaan zij ca. 1.600 km fietsen… een prachtig parcours met pieken en dalen langs Luxemburg, Duitsland en Frankrijk tot het eindpunt in Noord-Spanje. In Barcelona zullen zij vervolgens het “ESC congres” bijwonen; het grootste congres op het gebied van Cardiologie waar de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen en studies door internationale onderzoekers gepresenteerd worden.

Dankzij hun inspanningen hopen wij voldoende geld op te kunnen halen voor een nieuw PLN-onderzoek om de meer dan duizend PLN-gendragers in Nederland te helpen.


Het fundamentele PLN-onderzoek

Dit onderzoek zal zich vooral richten op wat er in de hartspiercel misgaat en waarom sommige PLN-dragers wel of geen klachten krijgen. Dus met andere woorden, wat triggert dit proces. Daarnaast worden alle gegevens verzameld in één database om de onderzoekers van de juiste, complete en meest actuele gegevens te voorzien.

Deelnemer Dr P. Doevendans


 

Steun en sponsor deze fietsactie!

Steun deze acties!

Lopen hart mini  GEEF gendragers een betere toekomst…

Via de website van de Hartstichting kunt u doneren, meedoen
of deze fietsactie sponsoren.

Het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan fundamenteel onderzoek
naar de PLN hartspierziekte. De Hartstichting en onze Stichting PLN verhogen
het opgehaalde bedrag gezamenlijk met 35%.

Klik hier om ons te steunen!