Recht uit het hart…


KRO UITZENDING

In KRO’s Recht uit het Hart vertellen bekende en minder bekende Nederlanders hun persoonlijk verhaal over ingrijpende gebeurtenissen die hun leven volledig hebben veranderd.

Op 19 december 2014 werd het verhaal van Stefan Bakker (27) uitgezonden. In 4 maanden transformeert Stefan Bakker van een fitte sportieve student in een hartpatiënt in afwachting van een transplantatie. Zijn moeder overleed in 2006 aan dezelfde kwaal.

 

KRO uitzending 19/12/2014

HET VERHAAL VAN STEFAN BAKKER

 

Stefan Bakker

Op mijn 20e voelde ik mij op wintersport in Frankrijk niet lekker, ik kreeg ook veel pijn op mijn borst. Ik vond het vreemd, maar het ging over na een goede nacht slaap, dus ik deed er verder niks mee. Na een periode van een aantal weken waarin ik mij zwakker voelde worden en zelfs niet meer naar school kon, ging ik naar de huisarts. Tot dat moment dacht ik helemaal niet dat ik ernstig ziek was, ik had immers nooit iets.

Uiteindelijk bleek dat ik nog maar een hartfunctie had van 20% en een steunhart nodig had om de periode naar een harttransplantatie te kunnen overleven. Na 4 maanden kwam het verlossende telefoontje.

Nu, 6,5 jaar later, ben ik nog altijd super gelukkig met mijn donorhart. Ik ben gezond, fit en geniet van het leven. Ik ben er goed vanaf gekomen en heb veel geluk gehad. Ik weet echter dat het ook heel vaak minder goed afloopt. Het verhaal van mijn moeder is hier een persoonlijk voorbeeld van. Ik hoop dat er door meer onderzoek naar het PLN-gen betere behandelmogelijkheden ontwikkeld kunnen worden, zodat mensen in de toekomst deze ingrijpende ziekte niet hoeven mee te maken.


“… Ik leef nu eigenlijk het leven voor 3 personen. Als eerste voor mezelf.
Ook voor mijn donor. En voor mijn moeder…”


 

  UW EIGEN VERHAAL DELEN?

Wilt u als PLN-drager, partner, familielid of vriend… ook uw eigen verhaal met andere lotgenoten delen? Stuur ons dan een email of neem contact met ons op.

 

Geef een reactie