PLN-STAMBOOM: WAAR LIGGEN ONZE WORTELS?

Tja, ooit moet het ergens begonnen zijn: een piepklein foutje in de bouw van een menselijk lichaam met vergaande gevolgen. Voor de een wat meer dan voor de ander, maar in ieder geval een groot ongemak voor alle daarna volgende generaties.

Wat sommigen van ons bezighoudt, is nu de vraag: waar is het ooit begonnen? Kunnen we het spoor terug volgen naar de bron? Alle gendragers zijn ergens familie van elkaar, maar hoe zijn wij met elkaar verbonden?Doordat vele akten van de Burgerlijke Stand gedigitaliseerd en vrij beschikbaar via internet zijn, is het tegenwoordig vrij eenvoudig een stamboom op te zetten. En velen van ons zijn daar al een eind in gevorderd. Sommigen zelfs tot in de late Middeleeuwen!

Tijdens de PLN-bijeenkomst in Leeuwarden werd dan ook het idee geopperd om die opgedane kennis te delen. Zou het kunnen dat we, door het vergelijken van onze stambomen, gemeenschappelijke voorouders terugvinden? Inmiddels zijn er 5 vrijwilligers bezig die hun gegevens vergelijken, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Vandaar deze oproep: doet u mee aan de speurtocht?

Hieronder het fragment in beeld en geluid:


 

Dr. Paul van der Zwaag, klinisch geneticus i.o. en verbonden aan het #UMC in Groningen, heeft zich opgeworpen om als de spin in het web te fungeren. Iedereen die deze uitdaging aan wil gaan, kan zich bij hem melden. Hij stuurt de gegevens door naar de vrijwilligers, die het verder oppakken.

DOE MEE AAN DE SPEURTOCHT VAN ONZE PLN-FAMILIE!
Aanmelden is heel eenvoudig: stuur ons een mailtje en vermeld dat u uw stamboom wilt delen. U ontvangt dan automatisch bericht van de vrijwilligers. We hopen op vele reacties!

Namens de spoorzoekers Jolling Veninga, Pieter van Kammen, Martin Kemper, Lucy van Leeuwen en Annette Klinkert… alvast heel veel dank!

 

Geef een reactie