Hans Bakker: er zijn meer gendragers in de familie…


Familie Bakker
In 2006 is mijn vrouw overleden, 12 weken na een harttransplantatie. Begin 2008 kreeg mijn zoon Stefan, die toen 20 was, ook hartproblemen. Hij transformeerde binnen 3 maanden van gezonde, sportieve student tot terminaal hartpatiënt. Zijn situatie was zo ernstig dat ook hij enkele maanden later een harttransplantatie onderging.
In december 2010 bleek het geen toeval te zijn en werd de oorzaak van beide hartproblemen bekend: een erfelijke aandoening in het PLN-gen.

Vervolgens hebben meer familieleden zich laten testen en er blijken meer dragers van deze gemene mutatie in de familie. Door alle mantelzorg moest ik twee keer mijn eigen bedrijf op een laag pitje zetten en leven van financiële reserves, tot op een zeker moment de bank dreigde mijn huis te verkopen. In april 2014 heb ik daarom mijn bedrijf moeten beëindigen, sindsdien leef ik van een uitkering.

 


  UW EIGEN VERHAAL DELEN?

Wilt u als PLN-drager, partner, familielid of vriend… ook uw eigen verhaal met andere lotgenoten delen? Stuur ons dan een email of neem contact met ons op.

 

Geef een reactie