Annette Klinkert: het leven lachte me toe…


 

Annette Klinkert
Tot mijn 45e had ik een perfect leven: was voorzitter van een sportbond, was vast van plan nog een keer Nederlands Kampioen te worden, was lid van vele verenigingen en had een drukke maar heel toffe baan. In mijn vrije tijd was ik vaak in de natuur te vinden. Het leven lachte me toe.

 

Tot die dag in mei, 2007. Ik zat op de fiets, en mijn hart liet het even afweten. Daarna werd ik ziek. Ik kreeg een ICD en inmiddels heb ik hartfalen. Ik sta niet meer midden in het leven, maar moet vanaf de zijlijn toekijken.

Update augustus 2017

Ondanks de goede zorgen in het Sint Antonius in Nieuwegein ging mijn gezondheid in 2016 in rap tempo hard achteruit. Toen verder behandelen daar niet meer mogelijk was, werd ik overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Twee dagen voor Kerst werd ik geopereerd en ben ik wakker geworden met twee steunharten: een voor de linker- en een voor de rechterkamer. Twee weken later werd de pomp voor de rechterkamer verwijderd, en kon ik heel langzaam aan mijn herstel beginnen.

Annette op SBS6 (18 augustus 2017)

Inmiddels ben ik erg opgeknapt, en kan ik weer vrij normaal functioneren. Doordat zuurstof weer alle lichaamsdelen bereikt is mijn conditie erg vooruit gegaan.

Annette quote aug2017


 

Deze erfelijke aandoening zit helaas in de familie van Annette. Haar oudere zus Margriet Klinkert-Neervoort is ook gendrager. Lees hier haar verhaal…

 

  UW EIGEN VERHAAL DELEN?

Wilt u als PLN-drager, partner, familielid of vriend… ook uw eigen verhaal met andere lotgenoten delen? Stuur ons dan een email of neem contact met ons op.