Annette Klinkert: het leven lachte me toe…


 

Annette Klinkert
Tot mijn 45e had ik een perfect leven: was voorzitter van een sportbond, was vast van plan nog een keer Nederlands Kampioen te worden, was lid van vele verenigingen en had een drukke maar heel toffe baan. In mijn vrije tijd was ik vaak in de natuur te vinden. Het leven lachte me toe.

 

Tot die dag in mei, 2007. Ik zat op de fiets, en mijn hart liet het even afweten. Daarna werd ik ziek. Ik kreeg een ICD en inmiddels heb ik hartfalen. Ik sta niet meer midden in het leven, maar moet vanaf de zijlijn toekijken.

Update augustus 2017

Ondanks de goede zorgen in het Sint Antonius in Nieuwegein ging mijn gezondheid in 2016 in rap tempo hard achteruit. Toen verder behandelen daar niet meer mogelijk was, werd ik overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Twee dagen voor Kerst werd ik geopereerd en ben ik wakker geworden met twee steunharten: een voor de linker- en een voor de rechterkamer. Twee weken later werd de pomp voor de rechterkamer verwijderd, en kon ik heel langzaam aan mijn herstel beginnen.

Annette op SBS6 (18 augustus 2017)

Inmiddels ben ik erg opgeknapt, en kan ik weer vrij normaal functioneren. Doordat zuurstof weer alle lichaamsdelen bereikt is mijn conditie erg vooruit gegaan.

Annette quote aug2017


 

Deze erfelijke aandoening zit helaas in de familie van Annette. Haar oudere zus Margriet Klinkert-Neervoort is ook gendrager. Lees hier haar verhaal…

 

  UW EIGEN VERHAAL DELEN?

Wilt u als PLN-drager, partner, familielid of vriend… ook uw eigen verhaal met andere lotgenoten delen? Stuur ons dan een email of neem contact met ons op.

 

One thought on “Annette Klinkert: het leven lachte me toe…

  1. anna van welie schreef:

    Na een gescheurde aorta in 2011 kreeg ik hartfalen. Ik ben dankbaar voor wat het Radboud ziekenhuis voor mij heeft gedaan, ik leef. Na een ICD en een pacemaker gaat het beter. Langzamer dan voorheen. Maar op mijn 66 mag ik niet klagen. En ik kan redelijk alles doen. Nu heb ik een nieuwe medicijn gekregen van de cardioloog: het is Entresto. Ik voel me veel fitter dan anders… echt aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.