Symptomen

Home FORUMS CARDIOMYOPATHIEEN Symptomen

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Annemarie 1 jaar, 2 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #2141 Reactie

  Anna Renes

  Ik ben erg benieuwd naar jullie eerste symptomen van de hartspierziekte PLN.
  Mijn vader werd ineens moe en kortademig, terwijl mijn broertje dit nooit gehad heeft. Hij werd voor het eerst geconfronteerd met de ziekte op het voetbalveld (kamerfibrilleren met stilstand tot gevolg).

  #2564 Reactie

  Annemarie Boelis-Leeninga

  2 jaar geleden begon het. Ik ging de spullen pakken voor de vakantie. Toen werd ik plotseling kortademig benauwd en duizelig. Daar begon het mee. Heb ook langdurig pijn op de borst gehad toen moest ik 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Voornamelijk gauw moe.

  #2654 Reactie

  Frederike

  Ik had geen enkel symptoom. Kreeg op 41-jarige leeftijd volkomen onverwacht een harstilstand. Inmiddels ruim 21 jaar geleden. Sinds die tijd ICD drager en sinds 16 jaar medicijnen erbij. Verder geleefd zonder opvallende klachten. Sinds een paar jaar weet ik dat het PLN gen de veroorzaker is geweest.

  #2857 Reactie

  Miek

  Ik krijg het bij inspanning benauwd en pijn op de borst , vaak uitstralend naar kaak en soms schouderbladen. Heel lastig, ben ook erg moe en duizelig, soms misselijk. Mijn mri en pompfunctie zijn goed, lage bloeddruk. Mijn zus is ook met goede pompfunctie onverwacht overleden op 58 jarige leeftijd, ze wilde nooit over klachten praten, en dat mis ik enorm, vooral omdat mri aangeeft dat mijn hart best goed gaat, maar waarom dan zoveel klachten bij inspanning??

  #2915 Reactie

  Annemarie

  Mijn MRI was ook redelijk goed. Vindt het ook vreemd ik was afgelopen vrijdag flink benauwd. Afgelopen 2 dagen duizelig lage bloeddruk. Ik denk dat de warmte invloedt heeft. Ik denk dat door de bètablokkers je bloeddruk flink omlaag gaat en dat je daardoor gauwer duizelingen hebt. Sterkte Miek.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Symptomen
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">