Annette Klinkert: het leven lachte me toe…


Annette Klinkert
 
Tot mijn 45e had ik een perfect leven: was voorzitter van een sportbond, was vast van plan nog een keer Nederlands Kampioen te worden, was lid van vele verenigingen en had een drukke maar heel toffe baan. In mijn vrije tijd was ik vaak in de natuur te vinden. Het leven lachte me toe.

Tot die dag in mei, 2007. Ik zat op de fiets, en mijn hart liet het even afweten. Daarna werd ik ziek. Ik kreeg een ICD en inmiddels heb ik hartfalen. Ik sta niet meer midden in het leven, maar moet vanaf de zijlijn toekijken.


Deze erfelijke aandoening zit helaas in de familie van Annette. Haar oudere zus Margriet Klinkert-Neervoort is ook gendrager. Lees hier haar verhaal…

 

  UW EIGEN VERHAAL DELEN?

Wilt u als PLN-drager, partner, familielid of vriend… ook uw eigen verhaal met andere lotgenoten delen? Stuur ons dan een email of neem contact met ons op.

 

One thought on “Annette Klinkert: het leven lachte me toe…

  1. Na een gescheurde aorta in 2011 kreeg ik hartfalen. Ik ben dankbaar voor wat het Radboud ziekenhuis voor mij heeft gedaan, ik leef. Na een ICD en een pacemaker gaat het beter. Langzamer dan voorheen. Maar op mijn 66 mag ik niet klagen. En ik kan redelijk alles doen. Nu heb ik een nieuwe medicijn gekregen van de cardioloog: het is Entresto. Ik voel me veel fitter dan anders… echt aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *